Tunnelmallinen kesäkeittiö rakennetaan tiilistä

Pihagrilli Tiileri
Tiilerin malliston Aki pihagrilli

Kesän lähestyessä koti laajenee pihaan ja myös ruoanlaittoa on mukava siirtää ulkotiloihin. Pihasuunnitteluun kannattaa sisällyttää viihtyisä grillipaikka tai pihatakka. Tiili on mainio materiaali myös kesäkeittiön rakentamiseen.

Kesän helteillä on järkevää valmistaa ruokaa pihalla, jotta sisätilat eivät turhaan kuumene. Lisäksi tulisija pihalla tuo tunnelmaa myös syksyn iltoihin.

Tiiligrilli on kestävä ja ympäristöystävällinen ratkaisu, koska tiilirakenteet ovat pitkäikäisiä ja kuluvat osat voi vaihtaa uusiin. Monissa grillimalleissa voi polttaa puuta, hiiltä, tai brikettejä. Tiiligrilliin liittyy usein myös osa, jossa voi valmistaa ruokaa paistinpannulla tai kattilalla.

Pihatakka tuo lämpöä ja tunnelmaa viileneviin iltoihin. Takassa avotulesta voi nauttia turvallisesti. Ulkotakassa voi polttaa tavallisia polttopuita ja takka soveltuu myös grillaamiseen.

Tiilitehtailla on valikoimissa valmiita grilli- ja takkamalleja. Itse suunnittelemalla kesäkeittiöstä voi rakentaa juuri omiin toiveisiin soveltuvan kokonaisuuden. Nykyaikainen pihakokkaaja sijoittaa pihalle nyt myös pizzauunin!

Tutustu: