Tiiliteollisuusliitto ry

YHTEISTYÖTÄ  TIILIRAKENTAMISEN EDISTÄMISEKSI

Tiiliteollisuus on kolmen Suomessa toimivan tiilenvalmistajan, Wienerbergerin, Tiilerin ja Raikkosen, muodostama markkinoinnillinen yhteistyöelin. Sen tavoitteena on jakaa tietoa tiilestä ja oikeaoppisesta tiilirakentamisesta ja näin auttaa kuluttajia valitsemaan ja tekemään onnistuneita ratkaisuja.

Rakennuttajat ja suunnittelijat ovat entistä tietoisempia tiilirakentamisen eduista ja kiinnostus tiilirakentamista kohtaan lisääntyy jatkuvasti. Tiedon lisääntyessä on entistä helpompaa tehdä päätöksiä ottaen huomioon eri rakennusvaihtoehtojen kustannukset pitkällä aikavälillä.

Raikkonen Oy

suomalainen perheyhtiö jo kolmannessa polvessa. Yritys on perustettu vuonna 1932 ja se valmistaa poltettuja tiiliä Loimaalla.

www.raikkonen.fi

Tiileri-tehtaat

Vuonna 1952 perustettuun kotimaisiin Tiileri-tehtaisiin kuuluvat Keramia Oy, Seppälän Tiili Oy ja Ylivieskan Tiili Oy, jotka ovat erikoistuneet perinteisten poltettujen tiilien ja tiililaattojen valmistukseen. Tiileri on myös merkittävä tulisijavalmistaja.

www.tiileri.fi

Wienerberger Oy Ab

kuuluu itävaltalaiseen Wienerberger AG konserniin, joka on vuonna 1819 perustettu maailman johtava tiilenvalmistaja. Suomessa Wienerbergerin tiiliä valmistetaan Korialla.

www.wienerberger.fi