As Oy Helsingin Muurarimestari

Helsingin Oulunkylään valmistui keväällä 2024 moderni massiivitiilikerrostalo. Vastaavia kohteita ei ole Suomessa 2000-luvulla juuri tehty ja edellisen kerran massiivimuurattuja rakennuksia on valmistunut 1900-luvun alussa. Rakennuksessa on paikallavalettu, kantava betonirunko ja massiivitiiliseinät toimivat ulkoseininä.

Osa Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa.

Rakennus oli osa Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa ja hankkeessa tutkittiin miten nykypäivänä voidaan toteuttaa massiivitiilirakentamista ja painovoimainen ilmanvaihto. Rakennuksen ulkoseinistä haluttiin yksiaineisia huoltotarpeen vähentämiseksi. Lisäksi tiiliseinä toimii hyvin passiivisena lämpövarastona talvella ja viilentävänä rakenteena kesällä. Hengittävänä rakenteena massiivitiiliseinä myös tasaa kosteutta.

Hankkeen valmistuttua rakennuksen todellista energiankulutusta seurataan ja sisäilman laatua kartoitetaan vähintään kahden vuoden ajan. Rakennuksessa tehtyjen teknisten ratkaisujen toimivuus myös arvioidaan huomioiden suunnittelijan, rakentajan ja asukkaan näkökulma.

Modernia tiiliarkkitehtuuria perinteisin menetelmin

Helsingin Muurarimestarin ulkoseinät ovat pääosin reikätiilestä muurattua kahden tai 2,5 kiven tiiliseinää, jonka paksuus vaihtelee 60 ja 75 cm välillä. Julkisivut on jätetty puhtaaksimuuratulle tiilipinnalle ja julkisivumuuraus on ilmaraolla erotettu massiivitiilirakenteesta.

Kohteen muurauksissa on käytetty Tiilerin Edelweiss Lustoa ja Terra Lustoa. Pääosassa on vaalea Edelweiss ja julkisuvun yksityiskohtia on korostettu Terralla.

Kohteesta löytyy lisätietoa: As Oy Helsingin Muurarimestari

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2024
  • ArkkitehtisuunnitteluAvarrus Arkkitehdit Oy
  • RakennuttajaKestävät Kodit Oy
  • RakennusurakointiSSA Rakennus
  • Kohteen koko29 asuntoa, 1 liiketila
  • SijaintiMestarintie 19, Helsinki

Kaikki referenssit