Tiilenvalmistajat mukana FinnBuild-messuilla 4.-6.10.2022

FinnBuild kerää jälleen tauon jälkeen rakennusalan ammattilaiset 4.-6.10.2022 Helsingin Messukeskukseen. Odotukset ovat korkealla sekä Wienerbergerin että Raikkosen messutiimeissä.

Raikkosen uutuutena Kartano-tiili

Raikkosen tiilitehtaalle FinnBuild on tuttu foorumi. Tänä vuonna yritys esittelee osastolla 6m44 vanhojen tiilien lisäksi uutuustuotteen, jonka mitoitus noudattaa eurooppalaista tiilimittaa.

− Tuomme messuille uuden Kartano-tiilen, joka on pinnaltaan erittäin elävä. Muuraamme osastolle pienen pätkän seinää kokonaisuuden hahmottamiseksi. Tiilen eurooppalainen mitoitus on vastaus arkkitehtien toiveisiin, kertoo toimitusjohtaja Teemu Raikkonen.

Ensimmäinen Kartano-tiilestä toteutettu kohde on Herttuankulman Hoiva Turussa uudella alueella, jonka yleisilme on hyvin moderni. Kartano-tiili soveltuu erittäin hyvin myös perinteiseen ympäristöön. Tiiltä on saatavana kahdessa eri sävyssä: perinteinen punatiilen sävy ja malminruskea.

− Kartano on saanut jo oikein positiivisen vastaanoton. Erityisesti pienrakantajat ovat olleet kiinnostuneita, lisää Raikkonen.

Piharakennus on rakennettu Raikkosen Kartano-tiilestä
Raikkosen Kartano-tiili soveltuu monenlaiseen rakentamiseen.

Wienerbergerin kennoharkkoja moniin eri tarkoituksiin

− Wienerberger ei ole yrityksenä osallistunut FinnBuild-messuille pitkään aikaan. Viime vuosina meille on tullut paljon uusia tuotteita sekä runko- että julkisivurakentamiseen ja on hienoa päästä esittelemään uutuuksia rakennusalan ammattilaisille ja vaikuttajille, Markkinointipäällikkö Maiju Paasiviita kertoo.

Wienerbergerin osastolla 6f49 on esillä laaja valikoima Poroton-kennoharkkoja eri käyttötarkoituksiin kuten runko- ja väliseinämuuraukseen sekä lisäeristämiseen.

− Pientalorakentamiseen soveltuvat kennoharkkotuotteet ovat monelle jo tuttuja. Messuilla haluamme tuoda esiin myös vaativiin koulu- ja monitoimitalohankkeisiin sekä kerrostaloprojekteihin soveltuvat harkkotuotteet”, Paasiviita lisää.

Korian tiilitehtaan jo ennestään kattava tiilivalikoima on kasvanut tänä syksynä kahdella uudella tiilituotteella. Retro-tiilisarja on täydentynyt uudella, kellertävällä Olki-sävyllä ja Makasiini-tiilisarja puolestaan hohtavanmustalla Hiilenkirjava-tiilellä. Uutuudet ovat esillä Wienerbergerin messuosastolla.

− Messut toimivat erinomaisena ideoinnin ja inspiraation lähteenä myös tuotekehitykselle. Vaikka tiilenvalmistus on meille sydämenasia niin asiakkaillehan näitä tiiliä kuitenkin ensisijaisesti tehdään.

 

  • Raikkosen osasto: 6m44
  • Wienerbergerin osasto: 6f49

Finnbuild-messut ovat kävijälle maksuttomat, mutta osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä. Rekisteröintiin pääset TÄSTÄ