Tiilestä rakennetaan hengittäviä ja terveitä oppimisympäristöjä

Koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmat ovat olleet uutisotsikoissa harmittavan usein. Uudisrakentamisessa ongelmia voidaan ehkäistä turvallisilla materiaalivalinnoilla. Yhdestä materiaalista tehdyssä seinässä kosteuskäyttäytyminen on tasaista, kun materiaalien välisiä katkoja tai rajapintoja ei ole.

Tiiliseinä on myös energiataloudellinen, sillä se varastoi lämpöä ja luovuttaa sitä hitaasti. Massiivirakenne tasoittaa ulkoilman helle- ja pakkashuippujen vaikutukset ja huoneilma pysyy miellyttävänä läpi vuoden.

Massiivinen tiilirakenne voidaan toteuttaa joko perinteisillä tiilillä tai keraamisilla kennoharkoilla. Kennoharkon pääraaka-aineena on savi, ja ne valmistetaan polttamalla korkeassa lämpötilassa, kuten muutkin tiilet. Harkon eristävyys perustuu kennomaisen rakenteen sisään jäävään ilmaan. Kookkailla harkoilla muuraustyö on nopeaa. Lisäksi keraaminen kennorakenne on nopeasti kuivuva, mikä mahdollistaa pinnoitustöiden aloittamisen hyvin pian muurauksen jälkeen.

Viime vuosina on toteutettu useita oppimisympäristöjä, joiden suunnittelussa sisäilman laatu on saanut erityistä painoarvoa.

Tutustu kohteisiin: