As Oy Helsingin Arabiankatu 4

As Oy Helsingin Arabiankatu 4

Käsinlyödyistä tiilistä muuratut julkisivut yhdistävät Arabianrantaan kesäkuussa 2015 valmistuneen kerrostalon luontevasti alueen vanhoihin teollisuusrakennuksiin. Rakennuksen rungon välipohjat paikalla valettua betonia.

Tiilestä paikalla muuraten ja betonista paikalla valaen on varmistettu rakennuksen pitkä ja huoltovapaa elinkaari sekä hyvä ääneneristävyys, mikä on asumisviihtyvyyden kannalta tärkeää.

Arabiankatu 4:n rakennuttajana toimi Työeläkeyhtiö Varma. Rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalon mukaan Varma painottaa rakennuttamissaan asuntokohteissa laatua – niin suunnittelussa, toteutuksessa kuin rakennusmateriaaleissakin.

– Materiaalien tulee olla kestäviä, rakennuspaikan olosuhteisiin sopivia, energiatehokkaita ja elinkaareltaan taloudellisia. Myös materiaalien kierrätettävyys tulee huomioida, Vaarasalo sanoo.

– Käsinlyödyn tiilen kustannusvaikutus ei ollut merkittävä verrattuna vakiotiileen, mutta antiikinomaisen Pastorale-tiilen käyttö oli kuitenkin hyvin perustelua taloa ympäröivien vanhojen tehdasrakennusten arkkitehtuurin vuoksi.

Kohde on voittanut Kestävä kivitalo -palkinnon 2016.

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2015
  • ArkkitehtisuunnitteluArkkitehtitoimisto Brunow&Maunula Oy (Part of Sweco), pääsuunnittelija Pekka Ojalammi
  • RakennuttajaKeskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
  • Kohteen kokoHuoneistoala: 7 577 m2, vuokra-asuntoja 145 kpl, keskikoko 57 m2
  • TiilityyppiTerca Pastorale -tiili
  • SijaintiArabiankatu 4, Helsinki

Kaikki referenssit