As Oy Helsingin Naulakallion Maamerkki

As Oy Helsingin Naulakallion Maamerkki

Itä-Helsingissä monimuotoinen As Oy Helsingin Naulakallion Maamerkki on pienkerrostalon ja townhousen yhdistelmä. Tummaa tiilijulkisivua rytmittävät keltaiset tehosteet.

Kaava määritteli rakennuksen monimuotoisuutta eri korkuisilla rakennusmassoilla. Lisäksi osa rakennusoikeudesta tuli käyttää pientaloina, joten rakennuksessa on muutama kaupunkipientalomainen ratkaisu.

Julkisivusuunnittelussa pyrittiin harmoniaan ja rauhallisuuteen julkisivujen rytmityksellä, mutta kuitenkin mielenkiintoiseen lopputulokseen pienillä vaihtelevuuksilla ja yksityiskohdilla.

Naulakallion Maamerkin julkisivun materiaaliksi valikoitui tumma tiili arkkitehti SAFA Lasse Lehtisen mukaan siksi, että puhtaaksimuurattu tiili on pitkäikäinen ja huoltovapaa ratkaisu.

– Tiili luo myös staattisen ja arvokkaan leiman, jota tumma väri korostaa. Tumma väri sulautuu maisemaan, jolloin rakennus pientaloalueen porttina ei nouse suurempana massana liiaksi esille.

– Tumma julkisivu vaatii rakennukselta selkeitä muotoja ja rauhallisuutta. Valon ja varjon kontrasti ei ole niin suuri kuin vaaleissa rakennuksissa, jolloin pienet muodon muutokset menettävät merkitystä tummassa rakennuksessa. Harkitut tehostevärit luovat mielenkiintoisuutta julkisivujen yksityiskohtiin. Tiilen värinen sauma puolestaan korostaa rakennuksen veistoksellisuutta.

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2020
  • Arkkitehtisuunnitteluarkkitehti SAFA Lasse Lehtinen, Arkkitehtuuri Oy Lehtinen Miettunen
  • RakennuttajaWeston Group Oy
  • Kohteen kokoKerroksia 4, asuntoja 27, koot 26 m2 –90,5 m2
  • TiilityyppiRaikkonen Oyn RT 75 Kasarmi Musta –tiili
  • SijaintiSinkiläntie 1, Helsinki

Kaikki referenssit