As Oy Reviisorinkatu 6

As Oy Reviisorinkatu 6

Espoon Suviniittyyn on rakennettu kolme asumisoikeustaloa, joiden ajaton ja palkittu tiiliarkkitehtuuri on erityisen onnistunut. Kokonaisuus valmistui syksyllä 2018 Espoon keskukseen Reviisorinkatu 6:een. Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy:n TA-Asumisoikeus Oy:lle suunnittelemat talot vaikuttavat keskieurooppalaisilta kattolyhtyineen, monimuotoisine kattorakenteineen, ranskalaisine parvekkeineen ja punatiilijulkisivuineen.

Taloissa on 58 asumisoikeusasuntoa yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Kerroksia taloissa on kolmesta viiteen. Asukkaiden käytössä on yhteistiloja, joihin lukeutuu muun muassa kaksi talosaunaa vilvoitteluterasseineen sekä pesula kuivaushuoneineen. Viihtyisä ja suojaisa piha-alue on yhteiskäytössä naapuritontin kanssa. Autopaikat on toteutettu Suviniityn yhteiseen pysäköintitaloon.

Kaupunkikuvallisia tavoitteita olivat selkeät muurimaiset julkisivupinnat, sisäänvedettyine parvekkeineen, pääjulkisivumateriaalina poltettu, puhtaaksimuurattu tiili. Kussakin rakennuksessa oli käytettävä kahta erilaista muuraustapaa: perusmuurausta ja tehostemuurausta. Jyrkkää harjakattoa tuli rikastuttaa ullakkohuoneistojen ikkunoilla, parvekkeilla ja piipuilla. Kohteessa oli kaavan mukaan käytettävä julkisivumateriaalina poltettua, puhtaaksimuurattua tiiltä ja kahta muuraustapaa. Julkisivutiileksi valittiin käsinlyöty Wienerberger Pastorale -tiili. Pastorale on sävyiltään luonnollisesti vaihteleva tiili, josta tehty julkisivu tuo mieleen vanhat ruukkimiljööt

Kohteelle on myönnetty Espoon rakennuslautakunnan ja rakennusvalvontakeskuksen HURRAA-tunnustuspalkinto.

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2018
  • ArkkitehtisuunnitteluArkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen / Arkkitehtipalvelu Oy
  • RakennuttajaTA-Asumisoikeus Oy
  • RakennusurakointiPolar-Muuraus Oy
  • MuurausurakointiPolar-Muuraus Oy
  • Tiilityyppikäsinlyöty Wienerberger Pastorale -tiili (NF 24×11,5×7,1 cm)
  • SijaintiReviisorinkatu 6, Espoo

Kaikki referenssit