As Oy Kalasataman Huvilat

As Oy Kalasataman Huvilat

Kalasataman alueelle on rakennettu kerrostalojen lomaan Townhouse-tyyppisiä kaupunkipientaloja, joista yksi mielenkiintoisimmista on SARC-arkkitehtien suunnittelema kuuden asunnon ryhmä.

Kohde toteutettiin projektikonsultin johtamana ryhmärakentamishankkeena. Talot muodostavat yhtenäisen rakennusmassan, mutta jokainen asunto on kuitenkin täysin oma yksikkönsä. Lopputulos on kuin kenen tahansa omakotirakentajan unelma: ”talo meren rannalla keskellä kaupunkia”.

Hankkeen projektikonsulttina toimi Conect Oy:n toimitusjohtaja Jukka Lauri. Hänen mielestään arkkitehdin suunnitelmat olivat onnistuneet hyvin. Vaikka talot ovat nelikerroksisia, ne eivät tunnu siltä, sillä ratkaisu on tehty puolen kerroksen nousulla. Asunnoissa on tästä huolimatta kaikissa hissit.

Yhtenäinen, mutta silti yksilöllinen

Arkkitehtuuriltaan ja muotokieleltään talot ovat ulospäin samanlaisia, mutta värimaailma on vaihteleva. Samoin, esimerkiksi ulko-ovet ovat kaikki erilaisia, sillä asukkaat hankkivat ne itse. Asukkaat saivat myös valita oman tiilensä julkisivuun, tosin arkkitehdin määrittelemissä rajoissa. Puhtaaksi muuratuilla julkisivuilla saatiin jokaiseen erilliseen rakennukseen yksilöllisyyttä ja koko kohteeseen laadukkuutta.

Sisäpuolisen rakentamisen hoitivat asukkaat pääsääntöisesti itse tai erillisen urakoitsijan toimesta, minkä vuoksi jokainen asunto on sisustuksellisesti täysin erilainen. Ensimmäisessä kerroksessa on makuuhuonetilat, toisessa keittiö, olohuone ja yksi maakuuhuone, kolmannessa puolestaan saunatila ja terassi. Kellariin on sijoitettu autotallit sekä varastotila.

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2014
  • ArkkitehtisuunnitteluSARC-arkkitehdit
  • Kohteen koko6 x 255 brm²
  • SijaintiHelsinki, Antareksenkatu 9

Kaikki referenssit