Koy Metsätapiola

Koy Metsätapiola

Koy Metsätapiolan suunnittelun lähtökohtina ovat olleet monimuotoisuus, muuntojoustavuus ja energiatehokkuus, jossa on otettu huomioon myös LEED-sertifioinnin kriteerit. Uusi Metsätapiola on jatke olemassa olevaan, 70-luvulla rakennettuun toimistotaloon. Uudisrakennus on sijoitettu huolella ympäristöönsä, vanhaan Tapiolaan.

Vekattu julkisivu tekee rakennuksesta persoonallisen. Monimuotoinen julkisivu palkitsee myös viihtyisänä interiöörinä. Vekkien ansiosta työpisteisiin on saatu vaihtelevuutta. Vekit aiheuttivat pilarijaon ulkopuolelle ulokkeita, jotka on valettu paikalla.

Rakennuksen sisäpihan julkisivu ei ole vekattu, mutta se on myös hyvin omaleimainen. Suoralinjaisen julkisivun rytmittää stokastisesti asetellut ikkuna-aukot ja niiden edessä olevat valkoiset puusäleiköt. Suunnittelussa panostettiin erityisesti julkisivujen ilmatiiviyteen.

Tilaajan mukaan julkisivun värityksen tuli muistuttaa koivun rungon sävyjä. Tiilipintaan tehtiin käsin hiertämällä tasasauma, mikä antaa julkisivulle käsityön leiman ja erottaa sen tiilielementeistä.

Metsäliiton ja Melan yhteisesti omistaman toimistotalon arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Helin&Co arkkitehdit.

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2012
  • ArkkitehtisuunnitteluArkkitehtitoimisto Helin & Co Oy / Pekka Helin, Antti Laiho ja Mariitta Helineva
  • RakennuttajaMetsäliitto ja Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela
  • Kohteen kokonoin 27 000 bm2
  • TiilityyppiTiileri Ruukintiili vaalea
  • SijaintiRevontulenpuisto 2, Espoo

Kaikki referenssit