Opinmäen koulu

Vuonna  2015 valmistunut Opinmäen oppimiskeskus on tuhannen oppilaan suomenkielinen ja kansainvälinen peruskoulu, päiväkoti, auditorio, kirjasto ja alueellinen liikuntahalli. Rakennuksessa on myös tilat työväenopistolle ja nuorisotoimelle. Julkisivun päämateriaaleina on harmaansävyinen tiili ja betoni, jotka yhdessä luovat rauhallisen tasapainoisen yleisilmeen monitahoiselle arkkitehtuurille.

Rakennuksen suunnitteli Arkkitehtitoimisto Esa Ruskeepää. Suunnittelun lähtökohtana oli rakentaa tulevaisuuden oppimisympäristö, joka tarjoaa oppimisen iloa ja virikkeellistä vapaa-aikaa kaikenikäisille. Opiskelussa painottuu tutkivan oppimisen malli, jossa oppiminen on tutkimusprosessi ja oppijalla on aktiivinen rooli tiedon jäsentämisessä ja tuottamisessa. Rakennus ja ulkotilat on suunniteltu tukemaan tutkivaa oppimista.

Kompakti kokonaisuus muodostuu yhdeksästä noppamaisesta osasta. Puiston ja pihan puolelta kohti kadun puolen pääsisäänkäyntiä tultaessa rakennuksen korkeus ja koko kasvaa asteittain. Pienimmissä kuutioissa toimii päiväkoti ja suurimmissa yläkoulu ja liikuntahalli. Rakennukseen ytimen muodostaa massoja yhdistävä aula, joka toimii myös ruokailutilana. Aulasta on yhteys auditorioon ja muihin rakennuksen osiin. Aulan reunassa on kolme pääkerrosta yhdistävä veistoksellinen paikallavalettu portaikko.

Opinmäen koulu oli vuoden 2015 arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon ehdokkaana viiden finalistin joukossa.

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2015
  • ArkkitehtisuunnitteluArkkitehtitoimisto Esa Ruskeepää Oy
  • RakennuttajaEspoon kaupunki Tilakeskus
  • Kohteen koko16 700 m2
  • TiilityyppiTiileri Ruukintiili
  • SijaintiLillhemtintie 1, Espoo

Kaikki referenssit