Scandic Paasi

Scandic Paasi

Paasitornin kiinteistön omistaa Helsingin Työväenyhdistys. Rakennus valmistui vuonna 1908 Helsingin työväentaloksi.

1990-luvun puolessa välissä HTY päätti lähteä entisöimään Paasitornin kulttuurihistoriallisesti arvokkaita tiloja ja rakentamaan modernit, toimivat puitteet kokousasiakkaille.  Ajatukset hotellin rakentamisesta kokouskeskus Paasitornin yhteyteen heräsivät 2000-luvun alussa. Lisäksi HTY:n omistama, Paasitornin vieressä sijaitseva ja toimistokäytössä ollut, vuonna 1955 valmistunut rakennus oli mittavan remontin tarpeessa. HTY teki periaatepäätöksen hotellin rakennuttamisesta vuonna 2003. Rakennustyöt tontilla alkoivat keväällä 2010.

Museoviranomaiset ja asiakkaat ovat antaneet tunnustusta Paasitornin kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden tilojen taitavasti toteutetusta entisöinnistä ja toimivista puitteista kokouksille ja juhlatilaisuuksille.

Sisäpihalle noussut 2010-luvun arkkitehtuuria edustava hotellin uudisrakennus ja vanhojen tilojen taiten toteutetut muutostyöt täydentävät saumattomasti eri vuosikymmenten arkkitehtuurista rakentuvaa Paasitornin korttelia. Muutostöiden ja uudisrakentamisen kantavana ajatuksena on ollut vaalia ajallista kerrostuneisuutta kunkin aikakauden henki säilyttäen.

Paasitornin vanhaa arkkitehtuuria kunnioittavan sekä uutta designia edustavan hotellin huoneet sijoittuvat kolmeen toisiinsa yhteydessä olevaan rakennukseen henkien rakennusten iän mukaisesti 1920-, 1950- ja 2010-lukujen tunnelmaa.

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2012
  • ArkkitehtisuunnitteluArkkitehtitoimisto K2S Oy
  • SijaintiPaasivuorenkatu 5, Helsinki

Kaikki referenssit