Tikkurilan kirkko

Tikkurilan kirkko

Tikkurilan uusi kirkko on keskeisellä paikalla Tikkurilan keskustassa. Samalta paikalta purettiin pois vanha, vuonna 1957 valmistunut kirkko ja seurakuntatalo.

Kirkon pääsalin ylväs korkeus täydentää korttelia ja muodostaa yhteyden ympäröivien rakennusten kanssa. Materiaalivalinnassa avainasemassa olivat elinkaaren kestävyyden ja pitkäikäisyyden periaatteet. Materiaalit ikääntyvät kauniisti patinoituen. Julkisivuissa hallitsee ruskea tiili ja tummat kattotiilet antavat luonteen kalteville kattopinnoille. Vaaleasävyisissä sisätiloissa päämateriaaleina on puu ja tiili.  Myös esteettömyys oli yksi suunnittelun keskeisistä pääperiaatteista.

Tikkurilan kirkkohanke toteutettiin rakentamisen allianssimallilla, jossa osapuolina olivat tilaajana Vantaan seurakuntayhtymä, urakoitsijana Lujatalo ja kirkon suunnittelijana Arkkitehtitoimisto OOPEAA. Lisäksi allianssin toimintamallin projektiin loi seurakunnan rakennuttajakonsultti Boost Brothers.

Tikkurilan kirkon kustannusarvio oli yli 21 Me. Se on lähivuosien suurin kirkollinen rakennushanke Suomessa.

Kirkkosali on mahdollista jakaa eri tavoin osiin tarpeen mukaan. Päätilan 255 istumapaikan lisäksi saadaan tarvittaessa käyttöön kaikkiaan 400 paikkaa. Rakennuksessa on työtilaa 143 hengelle sekä useita erikokoisia ja -tasoisia kokoustiloja. Rakennuksessa on myös Tikkurilan seurakunnan ja Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan muita tiloja.

Tikkurilan kirkko tammikuu: Kuvaaja Antero Harju
Tikkurilan kirkon vihkiminen: Kuvaaja Marianna Siitonen

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2021
  • ArkkitehtisuunnitteluOOPEAA Office for Peripheral Architecture Oy
  • RakennuttajaVantaan Seurakuntayhtymä
  • RakennusurakointiMuurausliike Sami Vanne Oy
  • MuurausurakointiMuurausliike Sami Vanne Oy
  • Kohteen koko3550 m2 (+11 725 asuinrakentamista)
  • SijaintiAsematie 12, Vantaa

Kaikki referenssit