Townhouse Tontunmäki

Veistokselliset townhouse-talot

Alun perin kolmen asunnon rivitalosta tehtiinkin toisiinsa kytketyt townhouse-pientalot. Suunnittelijan mukaan kivimateriaalista on helppo tehdä veistoksellisia rakennuksia.

Espoossa, tiiviisti rakennetulta Tontunmäen pientaloalueelta löytyi erinomainen rinnetontti, joka rajautuu etelässä metsikön reunaan.

Kolme townhouse-pientaloa asettuu tontille polveillen muodostaen elävän kokonaisuuden. Kaikilla asunnoilla on kauniit näkymät sekä paljon luonnonvaloa.

Alun perin taloista piti tulla kolmen asunnon rivitalo. Asukkaiden musiikinharrastus johti siihen, että rakennettiinkin kolme toisiinsa kytkettyä pientaloa puolentoista metrin välein. Näin yhdistettiin omakoti- ja rivitaloasumisen parhaat puolet.

Taloja ympäröivät 70- ja 80-luvulla rakennetut tiiliset pientalot. Uudisrakennus istuu tiilisen julkisivunsa ansiosta hyvin ympäristöönsä.

Selkeät ratkaisut

Rakenteellisesti talot ovat hyvin selkeitä.

Rinteeseen rakennettujen talojen sisääntulo on keskimmäisessä kerroksessa, jossa sijaitsevat olohuone ja keittiö. Yksityisemmät tilat ovat ylä- ja alakerroksissa.

Talojen sisätilat ovat yllätyksellisiä. Useat arkkitehtoniset elementit toimivat myös käytännöllisinä säilytysratkaisuina.

Esimerkiksi keittiön ja alempana sijaitsevan olohuoneen erottava kaide on myös kirjahylly. Makuuhuoneessa on seinämä, jonka takana on vaatekomerot. Seinämän taakse piilotettu tila on kuin vaatehuone, mutta samalla on kuitenkin säilytetty tilan rauhallisuus ja avaruus.

 

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2011
  • ArkkitehtisuunnitteluArkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy, Suvi Huttunen, Risto Huttunen ja Essi Wallenius
  • RakennuttajaYksityinen
  • Kohteen kokoKolmen rakennuksen bruttoala 849 m2, kerrosala 557 m2 ja tilavuus 2 861 m3
  • SijaintiEspoo

Kaikki referenssit