Uusi tiilirunkoinen asuinkerrostalo rakentuu Helsinkiin

As Oy Helsingin Muurarimestari – kestävä, terveellinen ja viihtyisä

Asunto-osakeyhtiö Helsingin Muurarimestari on Avarrus Arkkitehtien suunnittelema painovoimaisella ilmanvaihdolla toimiva massiivitiilikerrostalo, jota rakennetaan Oulunkylään Käskynhaltijantien ja Mestarintien risteykseen. Hanke on osa Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa. Rakennuttaja on Kestävät Kodit Oy.

Hankkeessa tutkitaan ja toteutetaan massiivitiilirakentamisen ja painovoimaisen ilmanvaihdon mahdollisuuksia nykypäivänä sekä valittujen rakenne- ja ilmanvaihtoratkaisujen vaikutusta arkkitehtuuriin. Tavoitteena on energiatehokas, kestävä, terveellinen ja asukkaille viihtyisä koti.

Hankkeen teknisiä esikuvia ovat kahden kiven massiivimuuratut tiilirakennukset. Tällä tekniikalla rakennetut talot, kuten töölöläiset 30-luvun tiilitalot kuluttavat tutkitusti vähän energiaa.

Hankkeen valmistuttua todellista energiankulutusta seurataan ja sisäilman laatua kartoitetaan vähintään kahden vuoden ajan. Raportissa arvioidaan tehtyjen teknisten ratkaisujen toimivuutta rakentajan, suunnittelijan ja asukkaan kannalta.

Tutustu tarkemmin hankkeeseen Avarrus Arkkitehtien sivulla