Lamminrahkan koulukeskus

Koulukeskus avautui uuden asuinalueen sydämeen

Uusi koulukeskus sijaitsee Kangasalan ja Tampereen rajalla, Lamminrahkan rakentuvalla asuinalueella. Keskeiselle paikalle, Mossin puistokadun ja Kyläpuun aukion väliin, noussut rakennus kokoaa kattonsa alle päiväkodin ja esiopetuksen ryhmät sekä perusopetuksen luokat 1–6. Lamminrahkan koulukeskuksen rakentuminen on paikallisesti merkittävä, noin 27 miljoonan euron arvoinen hanke. Koko kylän taloksi suunniteltu rakennus palvelee käyttäjiä aamusta iltaan.

 Moderni ja näyttävä oppimisympäristö huomioi tilankäyttäjän

Lamminrahkan ytimeen rakentunut kolmikerroksinen koulukeskus on nykyaikainen, käyttäjiä kestävästi palveleva ympäristö. Arkkitehtonisesti korkeatasoinen kokonaisuus on toteutettu vuonna 2019 käydyn yleisen arkkitehtuurikilpailun voittotyön pohjalta, jonka suunnittelusta vastasi Verstas Arkkitehdit Oy. 

Rakennus pitää sisällään viisi eri lohkoa omin sisäänkäynnein. Muuntojoustavat tilat mahdollistavat perinteisten luokkatilojen lisäksi eri käyttötarkoituksia. Kadun puolen julkisivu on kotimaista paikalla muurattua tiiltä, kun pihan puolen pinnoissa on puuta. Pääovien takana on kaksikerroksinen sisääntuloaula, joka johdattaa rakennuksen eri tiloihin ja ohjaa käyttäjät näyttämön ääreen sekä ruokasaleihin. Koulun toisessa kerroksessa on tuhannen neliön liikuntasali, jonka erikoisuutena on betonilattiaan valetut jousivaimennukset äänen ja värähtelyn hallitsemiseksi.

Elinkaariviisaita energiaratkaisuja

Lamminrahkan koulukeskuksen suunnittelussa on panostettu huomattavasti kestäviin energiaratkaisuihin. Rakennuksen katolle on sijoitettu aurinkoenergiajärjestelmä, joka pitää sisällään aurinkokeräimiä ja -paneeleja.

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2023
  • ArkkitehtisuunnitteluVerstas Arkkitehdit Oy
  • RakennuttajaKangasalan kaupunki
  • RakennusurakointiSRV Rakennus Oy Pirkanmaa
  • Kohteen koko11000 m2, 36 milj. €
  • SijaintiMetsäpolku 50, Kangasala

Kaikki referenssit