Luonnonmaan perhetalo

Massiivitiilirunkoisen perhetalon rakennustyöt Naantalissa käynnistyivät vuoden 2021 lopulla ja talo valmistui 2023 kesäkuussa. Monikäyttöisyys, muuntojoustavuus ja kestävyys ovat olleet Luonnonmaan perhetalon suunnittelussa avainasemassa. 

Luonnonmaan perhetalo kokoaa saman katon alle perheiden palveluita. Noin 5400 neliön rakennuksessa sijaitsee päiväkoti ja koulutyö esi- ja perusopetuksessa. Perhetalossa järjestetään myös aamu- ja iltapäivätoimintaa, harrastustoimintaa sekä oppilashuollon palveluita. Monipuoliset tilat antavat mahdollisuuden myös nuoriso- ja vapaa-ajantoimintojen järjestämiseen.

Luonnonmaan perhetalo on Naantalin suurin kiinteistöinvestointi 25 vuoteen. Noin 5200 neliön rakennushankkeen budjetti oli 14,5 miljoonaa euroa. Perhetalon suunnittelun lähtökohtana ovat olleet tilojen monikäyttöisyys, muuntojoustavuus ja kestävyys. Yksiaineinen rakennus on suunniteltu kestämään tulevaisuuden ilmasto-olosuhteita.

Uuden rakennuksen elinkaaren on laskettu olevan 100 vuotta. Rakennuksen hiilijalanjälkeen on kiinnitetty huomiota koko rakennuksen elinkaaren ajalta. Rakennuksen runko on tiiliharkkorakenteinen ja julkisivu muurattua tiiltä. Perhetalo lämpenee maalämmöllä ja sähköä tuotetaan aurinkopaneeleilla. Materiaalina tiili on rakennuksen omistajalle ja käyttäjille sekä taloudellisesti että ekologisesti kestävä ratkaisu vähäisen huoltotarpeen ansioista. Yksiaineinen ulkoseinärakenne on turvallinen myös tulevaisuuden ilmasto-olosuhteissa kosteusrasitusten mahdollisesti kasvaessa nykyisestä.

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2023
  • ArkkitehtisuunnitteluArkkitehtitoimisto Ark'Aboa
  • RakennuttajaNaantalin kaupunki
  • RakennusurakointiArjasmaa Yhtiöt Oy
  • Kohteen koko5400 m2
  • TiilityyppiWienerbergerin Poroton T7 425P -kennoharkot ja julkisivutiileksi RT60 Retro-tiilet Pellavan ja Kaakaonruskean väreissä.
  • SijaintiAurinkotuuli, Naantali

Kaikki referenssit