Savilahden kampus

Savilahden kampus keskitti Savon ammattiopiston Kuopion toiminnot yhteen toimipisteeseen. Kolmessa toisiinsa kytkeytyvässä rakennuksessa on erilaisia opetus- ja toimistotiloja sekä ravintolamaailma opetuskeittiöineen. Kampus on paitsi oppimisympäristö myös ympäröivään kaupunkiin avautuva asiakaspalvelukeskittymä.

Savilahden kampus sijaitsee kiilamaisella tontilla hyvin näkyvällä paikalla, teknologiakylän kyljessä.

Tilaajan toiveena rakennusten arkkitehtuurille oli läpinäkyvyys: toiminnan näkyvyyden lisääminen niin talon sisällä kuin uloskin päin. Uuden kampuksen toivottiin myös nostavan ammatillisen koulutuksen profiilia.

Kampusrakennusten julkisivut koostuvat tiiliverhoilluista polveilevista massoista, jotka päättyvät jopa koko seinän kokoisiin, runsaasti luonnonvaloa sisätiloihin tuoviin ikkunaseiniin.

Savon koulutuskuntayhtymän johtajan Heikki Helven mukaan julkisivuun valittiin tiili, koska muita arvokkaita ja näyttäviä julkisivuvaihtoehtoja ei katsottu hyväksi. – Meille on tärkeää erottua massasta. Nyt Savilahden kampus erottuu positiivisesti muutoinkin hyvällä tyylillä rakentuvassa kaupunginosassa.

Kampusrakennusten arkkitehtuuriin haettiin hillittyä, mutta persoonallista värimaailmaa. Tiilipinta jatkuu myös sisällä, kaksikerroksisessa ravintolasalissa.

Tiilerin Luoto-tiileen ja sen rouheaan Lusto-pintastruktuuriin päädyttiin käyttäjien kanssa Tanskaan tehdyllä tutustumiskäynnillä. Luoto Lusto -tiilillä muurattu pinta on elävä ja vaihteleva, sillä polttoerienkin välillä on pientä eroa.

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2022
  • Arkkitehtisuunnittelutyöyhteenliittymä LUON Savilahti: Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy ja Arkkitehtitoimisto ON Oy
  • RakennuttajaKuopion Tilapalvelut
  • RakennusurakointiSB Rakennus Oy
  • MuurausurakointiSB Rakennus Oy
  • Kohteen kokoKerrosala: 23 616 m2, bruttoala 28 796 m2, tiiliä yhteensä 420 000 kpl
  • TiilityyppiTiilerin Luoto Lusto RT60 ja MRT60
  • SijaintiHehkukatu 1, Kuopio

Kaikki referenssit