Sepänkannaksen päiväkoti

Vuonna 2016 valmistunut Sepänkannaksen päiväkoti Kirkkonummella rakennettiin kiinnittäen erityisesti huomiota materiaalien terveellisyyteen ja turvallisuuteen. Tavoitteena oli rakennus, jonka runko- ja betonirakenteet kestävät pitkään. Seinien rakenteena on yksinkertaisesti paikalla valettu betonirunko ja verhoiluna poltettu tiili.

Tiili valittiin julkisivumateriaaliksi muun muassa sen vähäisen huoltotarpeen vuoksi. Rakentamisen kustannuksia tarkastellessa huomioitiin se, että matala hankintahinta ei ole aina elinkaaritarkastelussa edullisin ratkaisu.

Kalliopohjainen tontti mahdollisti tuulettuvan alapohjan, mikä edesauttaa kosteusolosuhteiden parempaa hallintaa. Rakennus on sijoitettu tontille niin, että louhinnat ja leikkaukset olivat mahdollisimman vähäisiä ja tasapainossa. Kaadot saatiin onnistumaan tontin muodon mukaisesti hulevesien poisjohtamiseksi.

Ratkaisut pyrittiin tekemään parhaan nykytietämyksen mukaan niin, että kapillaarikatkot ja vesieristeet sekä salaojitukset toimivat. Sääsuoja tehtiin heti rungon jälkeen, jolloin materiaalit eivät kastuneet. Ikkunat, ovet, villat ja kaikki muuraustarvikkeet siirrettiin logistisesti suoraan autoista hupun alle telineille.

Rakennuksen ilmanvaihdosta huolehtii kattava rakennusautomaatio. Päiväkodissa myös pintamateriaalit ovat laadukkaita ja päästöttömiä M1-luokan materiaaleja. Rakennuksen puhtausluokkavaatimus P1 ja sisäilmaluokka S2.

Rakennuksen pinta-ala on 1500 neliömetriä. Päiväkodissa on hoitopaikka 105 lapselle ja siellä työskentelee parikymmentä henkilöä.

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2016
  • ArkkitehtisuunnitteluTarmo Kööp, Amhold Oy
  • RakennuttajaKirkkonummen kunta
  • Kohteen koko1500 m2
  • SijaintiSepänrinteentie 2, Kirkkonummi

Kaikki referenssit