Talo Terca Tiger

Talo Terca Tiger

Perheen tavoitteena oli viihtyisä koti, joka joustaa perheen eri elämäntilanteissa. Runkomateriaaliksi valittiin tiili sen kestävyyden ja terveellisyyden ansiosta.

Aktiivinen perhe halusi väljän kodin ja paljon aurinkoenergiaa arkeensa. Tämä oli suunnittelun sekä talon tontille sijoittelun lähtökohta. Pohja on suunniteltu siten, että hukkaneliöitä ei juuri ole. Lapsiperheen arki oli huoneiden sijoittelussa ja toimivuudessa etusijalla. Lasten kasvaessa on huoneiden muuntautuvuus tärkeää.

Olohuone nousee huikeaan, lähes seitsemän metrin korkeuteen. Erikoisuutena on vanhempien makuuhuoneesta olohuoneeseen avautuva ranskalainen parveke pariovineen.

Tiilirunko kestää ja säästää energiaa

Perheelle rakennusmateriaalien valinnassa painoivat ennen kaikkea tiilirakenteen kestävyys, huoltovapaus ja terveellisyys. Tutustuttuaan Wienerbergerin Terca-tuotteisiin perhe oli vakuuttunut siitä, että tiili on paras vaihtoehto runko- ja julkisivumateriaaliksi.

Myös taloudelliset seikat vaikuttivat päätökseen. Terca-tiilitalon massiivisella rakenteella ja SPU-eristeellä päästään ulkoiseinissä alle 0,11 W/m2K U-arvoon. Tiilirakenne varaa lämpöä ja tasaa lämmönvaihtelua alentaen siten energiakustannuksia.

Optimaalinen rakenne

Terca-tiilitalon ulkoseinärakenne on sekä lämpö- että kosteusteknisesti optimaalinen.

Rakenne ei sisällä mitään lahoavia tai kosteusteknisesti arveluttavia rakenneosia, vaan ainoastaan tiilisen runko- ja julkisivurakenteen sekä näiden väliin jäävän tuuletusraolla eriytetyn lämmöneristeen.

Rakenne on siten terveellinen ja kosteuden suhteen turvallinen.

Hiljaisuus lisää viihtyisyyttä

Rakennuksen väliseinät suositellaan myös muurattavaksi aidosta, poltetusta runkotiilestä. Näin saadaan sekä palo- että ääniteknisesti korkealuokkainen tiilitalo.

Täystiilitalon ääneneristävyys on yli 50 dB, joka on parasta mahdollista tasoa ja riittää hyvin myös lento- ja liikennemelun alueille.

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2015
  • ArkkitehtisuunnitteluVisionar Oy / Jorma Öhman
  • RakennuttajaKatja ja Janne Ruohonen
  • TiilityyppiTerca Ruskonkirjava Makasiini
  • SijaintiVantaa

Kaikki referenssit