Kirkkojärven koulu

Kirkkojärven koulu

Kirkkojärven koulu sijaitsee Kirkkojärven asuinalueen ja puistoalueen välissä. Rakennus avautuu pohjoisen puistomaisemaan päin. Koulun piha jakautuu pienempiin osiin niin, että peruskoululaisten pihat ovat aamuauringon suuntaan ja vanhemmat oppilaat voivat pidempinä koulupäivinään nauttia iltapäivän auringosta.

Koulua voi verrata pieneen kaupunkiin, jonka ytimessä on ruokasali puistonäkymineen. Luokkahuoneilla on niin sanotut kotialueet omine aulatiloineen ja erillisine sisäänkäynteineen. Kaikille oppilaille yhteiset luokkahuoneet, työpajat ja voimistelusali ovat pohjakerroksessa, josta on näkymät puistoon.

Julkisivuissa on hyödynnetty muurauksen monipuolisia mahdollisuuksia käyttämällä useita limitystekniikoita. Julkisivujen puisilla osilla laajoja pintoja on jaettu pienimittakaavaisempiin osiin. Luokkahuoneiden kotialueet ovat luontevassa vuorovaikutuksessa piha-alueen kanssa.

Koulun pääsuunnittelija on arkkitehti SAFA Jussi Palva Verstas Arkkitehdit Oy:stä. Vuonna 2011 Kirkkojärven koulu palkittiin International Architecture Awards -ohjelmassa 2011. Palkinnon myöntävät The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ja The Chicago Athenaeum.

Espoon keskuksessa sijaitseva Kirkkojärven koulu on otettu käyttöön syksyllä 2010. Yhtenäisessä peruskoulussa on 770 oppilasta ja 70 hengen henkilökunta. Koulun rakentaminen oli osa Espoon keskuksen kehittämisprojektia.

Sijainti kartalla

  • Valmistumisvuosi2010
  • ArkkitehtisuunnitteluVerstas Arkkitehdit Oy
  • RakennuttajaEspoon kaupunki, Tilakeskus Liikelaitos
  • TiilityyppiTiileri Ruukintiili Ruskeankirjava
  • SijaintiKotikyläntie 6, Espoo

Kaikki referenssit