Taide julkisivuissa

Tiilillä on toteutettu julkisivuihin näyttäviä taideteoksia. Julkisiin rakennuksiin ja asuinalueille tehty taide herättää pääosin positiivista huomiota.

Viime vuosina rakentamisen yhteydessä toteutettu taide on saanut selkeää nostetta, kun julkiset taidekohteet on nostettu keskusteluun Prosentti taiteelle-hankkeen myötä.

Taidetta on integroitu osaksi arkkitehtuuria kautta arkkitehtuurin historian, mutta viime vuosina on nähty uudenlaisia integroimisen tapoja ja muotoja, joita ovat mahdollistaneet monet  uudet tekniikat ja ajattelutavat. Monissa uusissa rakennuksissa koko julkisivu on taideteosta, eikä ole edes mielekästä erotella, mistä taide alkaa ja mihin arkkitehtuuri päättyy. Parhaimmillaan rakennus on tarina yhteistyöstä, taiteesta ja arkkitehtuurista, jotka yhdessä muodostavat inspiroivan ympäristön kaikille rakennuksen käyttäjille.

Tiilestä voi muurata taidetta käyttäen värejä, erilaisia tiilipintoja, lasitettuja tiiliä, eri paksuisia tiiliä ja erilaisia reliefitekniikoita. Alla muutamia esimerkkejä viime vuosina toteutetuista kohteista.